ADHD: Test som går fort att göra

Undrar du om du har ADHD? Gör vårt ADHD-test här och se om du har några typiska symtom. För att ställa diagnosen ADHD behövs dock en riktig utredning. Det kan vi hjälpa till med. 

Observera att testet är framtaget för vuxna över 18 år och inte bör användas av barn och ungdomar under 18. 

Om du misstänker att du har ADHD, eller om du bara är intresserad, så kan du göra vårt test. Det är kostnadsfritt, anonymt och du behöver inte registrera något konto. Testet ger inte definitivt svar på om du har ADHD i någon form. För att veta det behövs en riktig ADHD-utredning. Läs mer om neuropsykiatrisk utredning hos ADHDonline och boka tid här. 

Testet heter ASRS (Adult ADHD Self-Report Scales) och är ett vedertaget mätinstrument för självskattning av ADHD-symtom inom specialpsykitarin. Du kan läsa mer om ADHD här, eller hos 1177: Adhd. Vi som driver ADHDonline är psykiatrer, psykologer, arbetsterapeuter och behandlare med gedigen kunskap och erfarenhet av utredning och behandling för personer med ADHD. Vi vill hjälpa människor med ADHD att leva så problemfritt som möjligt, och använda mer av sin potential.

Kan ett test visa om jag har ADHD?

Nej, ett självskattningstest ger inga säkra svar, men kan vara ett steg på vägen för dig som funderar på om dina svårigheter beror på ADHD. Vi kan alla känna ibland att det är svårt att fokusera, att påbörja eller slutföra uppgifter, att kroppen känns rastlös. Det betyder inte nödvändigtvis att vi har ADHD. Men om symtomen är konstanta, pågår under lång tid och skapar problem i din vardag, då kan det vara en god idé att gräva lite djupare. Här har Riksförbundet Attention samlat information och beskrivningar av ADHD och diagnostisering.  

Har du frågor om ditt test eller ADHD?

Testet består av 18 frågor och tar ungefär 5-10 minuter att göra. Om du har frågor efteråt, eller funderar över om du ska göra en ADHD-utredning: hör av dig!

Behandling vid ADHD

Vi erbjuder både utredning och behandling: medicinering, psykologiska insatser, arbetsminnesträning, personlig träning anpassad för människor med ADHD och arbetsterapeutiska insatser. All behandling är individuell och anpassas efter dina behov. Du kan läsa mer om våra behandlingsinsatser här.