Hur vet man om man har adhd?

För att veta säkert om du uppfyller kriterierna för en adhd-diagnos så behöver du genomgå en neuropsykiatrisk utredning. I en sådan utredning så får du bland annat träffa läkare och psykolog som genomför olika intervjuer och tester med dig. Efter en utredning så kan du få reda på om du uppfyller kriterierna för någon diagnos, till exempel adhd eller autism. Läs mer om utredning hos ADHDonline och boka tid här. 

Alla som genomgår utredning uppfyller inte kriterierna för någon diagnos, men en utredning kan ge värdefull kunskap om dig själv ändå. Målet med en utredning är att du ska få mer kunskap om du fungerar och vad du skulle behöva för att fungera och må bättre. 

Söka information om adhd

Många funderar mycket på hur de fungerar, vad som är svårt och hur de skulle kunna må bättre innan de överväger att genomgå en utredning. Det kan kännas bra att läsa mer om adhd för att se om man känner igen sig. Det kan du till exempel göra här: 

Vad är adhd? ADHDonline.se 

1177 om adhd.  

Kostnadsfritt adhd-test​

Hos oss på ADHDonline kan du göra ett kostnadsfritt test för att se om du har symtom som är vanliga vid adhd. Ett självskattningstest ger inga säkra svar, men kan vara ett steg på vägen för dig som funderar på vad din svårigheter beror på.

Testet heter ASRS (Adult ADHD Self-Report Scales) och är ett vedertaget mätinstrument för självskattning av adhd-symtom inom specialpsykitarin.