Vanliga frågor och svar

Vi erbjuder behandling för dig med ADHD/ADD och/eller autism. De flesta behandlingsalternativ är även tillgängliga för dig som inte har fastställd diagnos. För läkemedelsbehandling krävs att du har en fastställd ADHD-diagnos. 
Personer från 12 år uppåt kan få behandling hos oss. Är du under 18 år krävs att båda dina vårdnadshavare samtycker till behandlingskontakten. Det är obligatoriskt att minst en vårdnadshavare är delaktig i behandlingen av personer under 18 år. 
Du börjar med att boka ett introduktionsmöte med en läkare. Det kan du göra här.
Du kan lämna prov på en av de mottagningar vi samarbetar med. Du finner mer information kring proverna samt var mottagningarna ligger under Provtagning
Ja, det kan du. Du kan boka om ditt besök kostnadsfritt upp till en timme innan besök. Detta gör du via appen Nära. Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokat besök. Vid sen avbokning eller uteblivet besök tar vi ut en avgift på 600 kr. Vid problem eller frågor om betalning, är du välkommen att kontakta oss på hello@adhdonline.se
Behandlingens intensitet och längd varierar mellan individer och typ av behandling. Genom att tillgodogöra sig kunskap, genomföra beteendeförändringar och säkerställa adekvata stödstrukturer så finns goda möjligheter att kunna leva ett självständigt och välfungerande liv. Behovet av medicinering varierar men många har kvar sin medicinering under lång tid och då behöver man kontinuerlig behandlingskontakt med specialistläkare i psykiatri för uppföljning och receptförskrivning. Vid psykologisk behandling och arbetsterapeutiska insatser är det vanligt att ses cirka 5-15 gånger, men det varierar. 
Vi svarar i mån av tid. Därför kan det variera hur snabbt du får svar. Vår ambition är att svara inom 48 timmar, men detta är inte alltid möjligt för oss. Vid akuta ärenden bör du vända dig till ordinarie akutsjukvård. 
För att kunna ladda upp dokumenten måste du ladda ned vår kostnadsfria app och legitimera dig med Bank-ID. Du skriver ett meddelande och bifogar filen. Appen hittar du här:
App på google play till Android
App på app store till iphone.
Läkemedelsförteckningen som också kallas “Uthämtade läkemedel” hittar du på 1177.se. 
Gör så här: 
1. Klicka här 1177.se
2. Välj din region
3. Klicka på “Logga in” och logga in med Mobilt BankID. 
4. Klicka på “Läkemedelstjänster”
5. Välj “Registerutdrag”
6. Ladda ner och spara  Uthämtade Läkemedel/läkemedelsförteckning
7. Ladda ner och spara “Recept”
Du kan också ta skärmdumpar av informationen direkt från 1177.
Ja, det kan du. Receptförnyelse via ADHDonline kräver att man träffat våra läkare för validering av diagnos samt medicinsk bedömning för säkerställande av patientsäker förskrivning. Det krävs också att våra läkare får tillgång till din neuropsykiatriska utredning, din aktuella läkemedelsförteckning/uthämtade läkemedel och sparade recept.
Ja, du kan byta till ADHDonline för bedömning och fortsatt behandling av adhd och angränsande tillstånd. Du kan använda vårt paketerbjudande “Byt mottagning till ADHDonline”. Om du vill fortsätta din läkemedelsbehandling via din nuvarande mottagning, så kan du ändå ta del av psykologisk behandling och arbetsterapeutiska insatser hos oss på ADHDonline. Du kan också komma till oss för en ny medicinsk bedömning (“second opinion”). Boka tid här.
Om du av oss är en sedan tidigare känd patient är du välkommen att boka besökstypen “Byte mottagning, känd patient”.
Läkare på ADHDonline har inte möjlighet att skriva intyg för sjukskrivning. Vid behov av sjukskrivning hänvisar vi till vårdcentral eller till annan psykiatrisk mottagning. 
För patienter anslutna till ADHDonline utfärdas diagnosintyg för studier och körkortsintyg till Transportstyrelsen mot en avgift på 400 kr.