Vanliga frågor och svar

Vi erbjuder behandling för dig med ADHD/ADD. Personer från 12 år uppåt kan få behandling hos oss. Är du under 18 år krävs att båda dina vårdnadshavare samtycker till behandlingskontakten. Det är obligatoriskt att minst en vårdnadshavare är delaktig i behandlingen av personer under 18 år. För läkemedelsbehandling krävs att du har en fastställd ADHD-diagnos. 
Du börjar med att boka ett introduktionsmöte med en läkare. Det kan du göra här.
Du kan lämna prov på en av de mottagningar vi samarbetar med. Du finner mer information kring proverna samt var mottagningarna ligger under Provtagning
Ja, det kan du. Du kan boka om ditt besök kostnadsfritt upp till en timme innan besök. Detta gör du via appen Nära. Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokat besök. En administrativ avgift på 100kr debiteras. Vid problem eller frågor om betalning, är du välkommen att kontakta oss på hello@adhdonline.se
Behandlingens intensitet och längd varierar mellan individer och typ av behandling. Genom att tillgodogöra sig kunskap, genomföra beteendeförändringar och säkerställa adekvata stödstrukturer så finns goda möjligheter att kunna leva ett självständigt och välfungerande liv. Behovet av medicinering varierar men många har kvar sin medicinering under lång tid och då behöver man kontinuerlig behandlingskontakt med specialistläkare i psykiatri för uppföljning och receptförskrivning. Vid psykologisk behandling och arbetsterapeutiska insatser är det vanligt att ses cirka 5-15 gånger, men det varierar 
ADHDonline erbjuder mer än vård. Vi är specialiserade på adhd-behandling och finns där för dig när du behöver oss oavsett var du befinner dig. Vårt mål är att hjälpa dig uppnå största möjliga livskvalité och grad av självständighet. Kontakten sker i högsta möjliga mån baserat på dina behov och villkor. Hos oss träffar du erfarna behandlare i form av specialistläkare i psykiatri med specialkunskaper kring adhd-behandling, psykologer med god neuropsykiatrisk kompetens och  arbetsterapeut med gedigen erfarenhet av funktionsbedömningar och behandling vid adhd. Vi håller oss ständigt uppdaterade kring nya behandlingsmetoder och aktuell forskning. Vi vill vara ledande inom utveckling och användning av digitala hjälpmedel. För att kunna erbjuda dig kontinuitet i behandlarkontakten så är vi ytterst måna om våra behandlares trivsel, kunskapsutveckling och arbetsförhållanden.
För att kunna ladda upp dokumenten måste du ladda ned den kostnadsfria appen “Nära”. 
iOS: Nära – Digitalt vårdmöte 
Android: Nära – Digital vårdmöte
Läkemedelsförteckningen som också kallas “Uthämtade läkemedel” hittar du på 1177.se. 
Gör så här: 
1. Klicka här 1177.se
2. Välj din region
3. Klicka på “Logga in” och logga in med Mobilt BankID. 
4. Klicka på “Läkemedelstjänster”
5. Välj “Registerutdrag”
6. Ladda ner och spara  Uthämtade Läkemedel/läkemedelsförteckning
7. Ladda ner och spara “Recept”
Du kan också ta skärmdumpar av informationen direkt från 1177.
Ja, det kan du. Receptförnyelse via ADHDonline kräver att man träffat våra läkare för validering av diagnos samt medicinsk bedömning för säkerställande av patientsäker förskrivning. Det krävs också att våra läkare får tillgång till din neuropsykiatriska utredning, din aktuella läkemedelsförteckning/uthämtade läkemedel och sparade recept.
Ja, du kan byta till ADHDonline för bedömning och fortsatt behandling av adhd och angränsande tillstånd. Du kan använda vårt paketerbjudande “Byt mottagning till ADHDonline”. Om du vill fortsätta din läkemedelsbehandling via din nuvarande mottagning, så kan du ändå ta del av psykologisk behandling och arbetsterapeutiska insatser hos oss på ADHDonline. Du kan också komma till oss för en ny medicinsk bedömning (“second opinion”). Boka tid här.
Om du av oss är en sedan tidigare känd patient är du välkommen att boka besökstypen “Byte mottagning, känd patient”.
För patienter anslutna till ADHDonline utfärdas diagnosintyg för studier och körkortsintyg till Transportstyrelsen mot en avgift på 400 kr.