Behandling vid ADHD

Det finns flera olika sätt att behandla ADHD och ADHD-symtom som gör vardagen svår. Ofta är det bäst att kombinera flera olika typer av behandling vid ADHD, vilket även rekommenderas av SocialstyrelsenVåra behandlingar sker online, via videosamtal. Priser för olika behandlingsinsatser hittar du HÄR

För att läsa mer om våra behandlingsinsatser, klicka på cirklarna:

Medicinsk och psykologisk behandling vid ADHD

Målet med den behandling vi erbjuder vid ADHD är i första hand att du ska få en ökad livskvalitet och kunna leva det liv du vill leva. Kanske är det en behandling utan medicin som fungerar bäst för dig, eller med. Vi kan hjälpa dig komma fram till vad som passar dig bäst, och erbjuder medicinsk behandling för dig med ADHD, psykologisk behandling, arbetsterapeutiska insatser och personlig tränare. Du med autism är även välkommen att boka psykologisk behandling och arbetsterapeutiska insatser. 

Individanpassad behandling

ADHD-symtom varierar mellan olika individer och de upplevda svårigheterna är också vitt skilda. Dessutom finns flera varianter av ADHD, tre former som kan yttra sig på väldigt olika sätt (läs mer om diagnoser och de tre varianterna av ADHD här). Därför är det självklart för oss att anpassa behandlingen efter just dig och dina behov; det finns ingen ”one size fits all”-lösning. Vi utvärderar också löpande och lyssnar in dig och din upplevelse, för att vid behov kunna skruva och optimera behandlingen. För läkemedelsbehandling krävs att du har en fastställd ADHD-diagnos. 

Behandling online av ADHD

Vi behandlar personer med ADHD/ADD från 12 år och uppåt. Är du under 18 år krävs att båda dina vårdnadshavare samtycker till behandlingskontakten. Våra behandlingar sker online, via videosamtal. Priser för olika behandlingsinsatser hittar du HÄR.  

Byta från annan behandling?

Om du har en pågående behandling på en annan mottagning, men av någon anledning vill byta, så  kan du använda vårt paketerbjudande “Byt mottagning till ADHDonline”. Om du vill fortsätta din läkemedelsbehandling via din nuvarande mottagning, så kan du ändå ta del av psykologisk behandling och arbetsterapeutiska insatser hos oss på ADHDonline. Du kan också komma till oss för en ny medicinsk bedömning (“second opinion”). Boka tid här.